ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ 2023-24

MSCRES – Πρόγραμμα Σπουδών 2023-24

Το πρόγραμμα σπουδών όπως τροποποιήθηκε και ισχύει από τη σειρά εισαγωγής 2023-24, καλύπτει 3 ακαδημαϊκά εξάμηνα (90 ECTS), το 3ο εκ των οποίων είναι αφιερωμένο στην εκπόνηση της Μεταπτυχιακής Διπλωματικής Εργασίας.

Τα διδασκόμενα μαθήματα είναι υποχρεωτικά, οριζόντιου χαρακτήρα, και περιορίζονται σε 3 Χ 6 = 18 ECTS, αφήνοντας έτσι το σημαντικότερο μέρος των 72 ECTS για το ερευνητικό έργο, που αποτελεί τον πυρήνα των σπουδών στο ΠΜΣ και εκτείνεται στα εξής 3 διαδοχικά μέρη: Α.3 «Επιβλεπόμενη Έρευνα Α Εξαμήνου», Β.3 «Επιβλεπόμενη Έρευνα Β Εξαμήνου», Γ.1 «Μεταπτυχιακή Διπλωματική Εργασία». Τα μέρη αυτά είναι όλα αξιολογούμενα και βαθμολογούμενα από τριμελή επιτροπή με επικεφαλής το επιβλέπον την έρευνα μέλος ΔΕΠ.

Ο κατάλογος των προσφερόμενων μαθημάτων ανά εξάμηνο σπουδών είναι ο εξής:

Α εξάμηνο (30 ECTS)

Α.1 «Μεθοδολογία Έρευνας - Τεχνική Συγγραφή» (Υποχρεωτικό, 6 ECTS)

Α.2 «Επιστημονικοί Υπολογισμοί και Μαθηματική Μοντελοποίηση» (Υποχρεωτικό, 6 ECTS)

Α.3 «Επιβλεπόμενη Έρευνα Α Εξαμήνου» (Υποχρεωτικό, 18 ECTS)

Εκπόνηση έρευνας στo αντικείμενο της Πρότασης Μεταπτυχιακής Έρευνας του/της κάθε ΜΦ, με παρακολούθηση από το επιβλέπον μέλος ΔΕΠ. Συγγραφή, κατάθεση και παρουσίαση Τεχνικής Αναφοράς Α εξαμήνου, με τα ενδιάμεσα αποτελέσματα της έρευνας. Βαθμολόγηση από την τριμελή επιτροπή.

Β εξάμηνο (30 ECTS)

Β.1 «Δεοντολογία και κανονιστικό πλαίσιο των νεοαναδυομένων τεχνολογιών» (Υποχρεωτικό, 6 ECTS)

Β.2 «Επιβλεπόμενη Έρευνα B’ Εξαμήνου» (Υποχρεωτικό, 24 ECTS)

Εκπόνηση έρευνας στo αντικείμενο της Πρότασης Μεταπτυχιακής Έρευνας του/της κάθε ΜΦ, με παρακολούθηση από το επιβλέπον μέλος ΔΕΠ. Συγγραφή, κατάθεση και παρουσίαση Τεχνικής Αναφοράς Β εξαμήνου, με τα ενδιάμεσα αποτελέσματα της έρευνας. Βαθμολόγηση από την τριμελή επιτροπή.

Γ εξάμηνο (30 ECTS)

Γ.1 Μεταπτυχιακή Διπλωματική Εργασία (Υποχρεωτικό, 30 ECTS)

Ολοκλήρωση της έρευνας και ετοιμασία ΜΔΕ (MSc Thesis) με παρακολούθηση από το επιβλέπον μέλος ΔΕΠ. Συγγραφή, κατάθεση και δημόσια παρουσίαση-υποστήριξη της ΜΔΕ, με τα συνολικά και τελικά αποτελέσματα της έρευνας. Βαθμολόγηση από την τριμελή επιτροπή.

Γ.2 Δημοσίευση Αποτελεσμάτων Έρευνας (Υποχρεωτικό, χωρίς ECTS, με χαρακτηρισμό Επιτυχώς/Ανεπιτυχώς)

Δημοσίευση των αποτελεσμάτων της έρευνας σε περιοδικό ή πρακτικά συνεδρίου αναγνωρισμένης αξίας κατά την κρίση του επιβλέποντος μέλους ΔΕΠ. Κατατίθεται αντίγραφο δημοσίευσης ή πρακτικών συνεδρίου ή Επιστολή Αποδοχής (1 δημοσίευση κατ’ ελάχιστον).

Γ.3 Σεμινάριο Ηλεκτρολόγου & Ηλεκτρονικού Μηχανικού (Υποχρεωτικό, χωρίς ECTS, με χαρακτηρισμό Επιτυχώς/Ανεπιτυχώς)

Παρακολούθηση, συμμετοχή και αξιολόγηση στο Σεμινάριο.

 

Για την απονομή του ΔΜΣ, ο/η ΜΦ πρέπει σωρευτικά (α) να συγκεντρώσει 90 ECTS με τους τρόπους που προβλέπει το πρόγραμμα σπουδών, με γενικό μέσο όρο τουλάχιστον 6,00 με άριστα το 10,00, (β) να δημοσιεύσει τα αποτελέσματα της έρευνάς του/της σε μία (1) τουλάχιστον επιστημονική εργασία (Γ.2 «Επιτυχώς») και (γ) να παρακολουθήσει το Σεμινάριο Ηλεκτρολόγου & Ηλεκτρονικού Μηχανικού (Γ.3 «Επιτυχώς»).

 

Επικοινωνείστε Μαζί Μας

Γραμματεία Τμήματος, Γραφείο ZB 113, Κτίριο Ζ, 2ος όροφος, Θηβών 250, Αιγάλεω 12241 (Ημέρες/ Ώρες : Δευτέρα - Παρασκευή : 09:00 - 15:00 )

  • Τηλ: +30 210 538-1722, +30 210 538-1313, +30 210 538-1224